Kategorier
Kurdiska biblioteket

Rädda Kurdiska Biblioteket

Bild på barn som står vid en giffeltavla. På giffeltavlan står det

Kurdiska Biblioteket ligger i Alvik i Stockholm. Biblioteket är en politiskt och religiöst obunden institution som verkar för att tillgängliggöra det kurdiska kulturarvet till alla.

Det material som Kurdiska Biblioteket samlar omfattar alla trycka verk författade av kurder eller om kurder och Kurdistan. I dess samlingar finns äldre unika dokument såväl som nyutkommen litteratur om kurder, både på kurdiska och andra språk.

Biblioteket har länge haft ekonomiska problem och vi har flera gånger skrivit om situationen här på denna sida. Nu tickar klockan mer än någonsin. Jag citerar bibliotekets Facebooksida (inlägg från 21 februari 2018):

För en tid sedan ansökte biblioteket om extrabidrag hos Landstinget, detta eftersom de befintliga bidragen inte täcker bibliotekets kostnader, denna ansökan har nu fått avslag. Det innebär att bibliotekets resurser räcker till augusti månad 2018. därefter är resurserna slut och biblioteket kan inte fortsätta existera i sin nuvarande form.
Vårt enda kvarvarande hopp – är att vända oss till privatpersoner, som så många gånger tidigare har bidragit på alla möjliga sätt och vis. Vi är tvingade att be om denna hjälp i en extremt pressad situation. Vi behöver fler månadsgivare för att kunna fortsätta finnas. Vi inser hur svår denna förfrågan är i en tid då den ena krisen avlöser den andra. Men biblioteket är en kunskapsförvaltande institution som fortsätter att producera ny kunskap för framtiden. Den kunskap som vi använder i vår fortsatta kamp för grundläggande mänskliga rättigheter – en kamp som på så många sätt bara är i sin begynnelse.

Stötta gärna Kurdiska Bibliotekets verksamhet. Se länk nedan.

Länkar:

Donera till Kurdiska Biblioteket

Läs mer om Kurdiska Bibliotekets verksamhet

Tobias Willstedt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.