91 procent!

I biblioteksföreningens Fakta om bibliotek läser jag att förbluffande ”91 procent av kommunalråd och kommunala tjänstemän anser att man bör satsa mer på bibliotek”. Detta enligt en SKOP-undersökning 2007.
Man undrar om dom verkligen är uppriktiga? Hur många har man egentligen frågat?
Sanningen är ju att de allra flesta kommuner istället skär ner på sina bibliotek. Har verkligen uppfattningen om bibliotek svängt så kapitalt på tre år bland våra beslutsfattare. Någon som har ett bra svar?
Är det för att fler kommuner idag är borgerligt styrda jämfört med 2007? Kan det vara så illa? Eller ska man skylla allt (som politikerna alltid gör) på den s.k. ”finanskrisen”?
Mats Myrstener

One response to “91 procent!

1. Hej!Vi SKOP intervjudade 201 kommunalråd och 201 kommunala tjänstemän. I den här rapporten finns mer om undersökningen: http://www.biblioteksforeningen.org/organisation/dokument/pdf/Kommunala_beslutsfattare.pdf

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )