Solna stadsbibliotek

Solna stadsbibliotek – imponerande!

Jag var på Svensk biblioteksförenings ”mingel” på Solna stadsbibliotek i torsdags. Det var kul på alla sätt. Förra årets trista träff i World Trade Center förbleknade snabbt. Nu rörde vi oss i en riktig levande biblioteksmiljö. Ett stort huvudbibliotek, i tre plan, rymligt, ljust, mycket space. Väldigt imponerande och kul att se, där vi guidades av chefen Barbro Borg. Inte minst barnhörnan med ett jättefint sagorum.
Jag sprang ihop med väldigt många kända ansikten, roligast var nog att helt oförhappandes stöta ihop med min handledare i Borås, Joacim Hansson. Vi har inte setts på ett år (inga akademiska föredömen alltså), och nu jobbar han i Växjö. Han hade med sig sina studenter från Växjö, vi fortsatte in till stan, och det blev ännu roligare! Så kan det gå, tack vare Svensk biblioteksförening och Solna stadsbibliotek!
Mats Myrstener