Kategorier
barnböcker

Barbapappas pappa är död

barbapapa

”När naturnörden Barbazoo vill göra naturfilm med sin kamera, men inser att det inte finns så många djur i närheten bestämmer sig familjen att åka på en jorden runt-resa.

Resan tar dem till Sverige. Här tillbringar de tre avsnitt, från sommar och in i snötäckt vinter, vid en sjö. De hjälper en älgkalv som inte tar sig ur vattnet, bygger ett nytt hus åt en bäverfamilj (efter att ha misstagit deras damm för en ö och suttit sönder den). En hungrig järv, eller möjligen mård (de kallar den sobel, men sådana har inte funnits i Skandinavien sedan 1600-talet), får kalasa på familjens pumpapaj, osv.

Den stora regnbågsfärgade kärnfamiljen bjöd på äventyr om tolerans, kärlek och miljöhänsyn. Kanske var det söta och mysiga moralkakor Tison och Taylor tänkte på när de skissade på sin godisfigur (”Barbe-a-papá” betyder sockervadd på franska) på bordsduken på krogen i Paris den där vårdagen 1970?

Anette Tison gick bort för några år sedan, osäkert när, den 19 februari 2015 dog hennes make Talus Taylor i Paris. Först tio dagar senare hittades Barbapappas pappa. Han blev 82 år.  Paret skydde offentligheten och mycket lite är känt om deras gemensamma liv.”

Linn Dahlgren i Aftonbladet 3 mars

citerat av Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.