Kategorier
information Kungliga biblioteket medier

Plikten framför allt?

Medan biblioteksmuseet gett ut en liten läcker jubileumsbok  så har KB satsat på en diger lunta med titeln Information som problem – medieanalytiska texter från medeltid till framtid  för att uppmärksamma att det är 350 års sedan pliktleveranslagen kom till.

Det är en imponerande trycksak med stor verkshöjd, snygg formgivning och spännande illustrationer. Titeln täcker väl in innehållet men det knappast går att recensera på ett meningsfullt sätt! Personligen fastnade jag för så vitt skilda kapitel som Esko M Laines ”Läsandet i Finland under 1700-talet – kontroll och attityder” och Rasmus Fleischers ”Robotarnas kapprustning. Om spam i en när-och bokhistorisk kontext.”

Tack KB för boken med rafflande läsning,  som delades ut när jag råkade stanna till och lyssna i montern på bokmässan!

Ingrid Atlestam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.