Kategorier
BiS föreningen nyhetsbrev

”Hur starkt är våra politikers engagemang för ett bibliotek för alla?” –maj månads nyhetsbrev

Hur starkt är våra politikers engagemang för ett bibliotek för alla? Om man skulle ställa frågan till Jimmie Åkesson och regeringens partiledare så skulle man nog få ett nedslående svar. De pågående förändringarna i det politiska landskapet kan bli förödande för våra bibliotek, trängda mellan nedskärningar och ett kulturkrig påeldat av en radikalkonservativ höger.

Ur innehållet i maj månads nyhetsbrev:

  • Den vuxna och barnet
  • Himmel över Oslo – ett besök på Deichman Bjørvika

Hur starkt är våra politikers engagemang för ett bibliotek för alla? Om man skulle ställa frågan till Jimmie Åkesson och regeringens partiledare så skulle man nog få ett nedslående svar. De pågående förändringarna i det politiska landskapet kan bli förödande för våra bibliotek, trängda mellan nedskärningar och ett kulturkrig påeldat av en radikalkonservativ höger.

I senaste numret av bis så undersökte vi bibliotekens verksamhet för barn, en målgrupp som riskerar att påverkas av ett hårdnande politiskt landskap. I det här nyhetsbrevet uppmärksammar vi två av de texterna: ”Den vuxne och barnet” av Emma Karlsson och ”Himmel över Oslo – ett besök på Deichman Bjørvika” av Solveig Hedenström, Ulla Hjorton, Agneta Månsson och Marie-Louise Riton.

Följ biblioteksdebatten

Prenumerera på BiS nyhetsbrev utan kostnad.

Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.