Kategorier
BiS föreningen nyhetsbrev

Årets sista nyhetsbrev

Vad kan man säga om 2022? Politiskt sett kan vi se att Sverigedemokraterna, ett parti bildat av nazister och vit makt-anhängare, har fått ett reellt inflytande över en svensk regering. Läs årets sista nyhetsbrev!

Ur innehållet i december månads nyhetsbrev:

  • Missa inte nästa nummer av bis!
  • En bok som fördjupar och öppnar nya dörrar

Med decembers nyhetsbrev avslutar vi det här året. Vad kan man säga om 2022? Politiskt sett kan vi se att Sverigedemokraterna, ett parti bildat av nazister och vit makt-anhängare, har fått ett reellt inflytande över en svensk regering. Partiet vill att biblioteksarbetare och andra som arbetar i välfärden ska ha anmälningsplikt på papperslösa. BiS och många flera har protesterat mot detta. I en intervju med Dagens samhälle säger Sverigedemokraten Ian Fernheden, kommunalråd i Kristianstad och ledamot i Skånes regionfullmäktige att det ”bör finnas en påföljd för anställda som bryter mot plikten […] så att det inte blir en ‘tandlös skrivbordsprodukt'”. Vårt land verkar sannerligen vara upp till knäna i en mörkbrun gegga just nu.

Småsaker man kan glädja sig åt är att BiS har välkomnat många nya medlemmar under hösten, och snart kommer årets sista nummer av tidningen bis med mycket spännande innehåll. Upp till kamp!

Följ biblioteksdebatten

Prenumerera på BiS nyhetsbrev utan kostnad.

Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.