Kategorier
BiS föreningen nyhetsbrev

Läs BiS nyhetsbrev för februari

Missa inte februari månads nyhetsbrev!

Ur innehållet i februari månads nyhetsbrev:

  • Distansarbetets vara eller inte vara
  • Arkivens makt på agendan
  • Från A till Ö

I år är det valår! Vilket innebär att vi kommer översköljas av överdrifter, fultolkningar och halvsanningar från politiska aktörer som vill flytta fram sina positioner.

Biblioteken är en av de institutioner som stöttar medborgarna när det gäller att orientera sig i informationsfloran. Här kan man lära sig om källkritik, informationssökningar, källtillit och mera – det som vi ofta brukar kalla medie- och informationskunnighet.

Samtidigt angrips biblioteken ibland och det är inte okontroversiellt att ta ställning för källkritik. Biblioteken förmodade opartiskhet ifrågasätts när det källkritiska uppdraget möter tveksamma utsagor som en politisk rörelse beskriver som sanning. Vem har glömt Trumpadministrationens alternativa fakta?

Onekligen är det så att biblioteken måste vara starka tillsammans i ett kaotiskt politiskt landskap. BiS kan vara en plattform för det och välkomnar alla nya medlemmar! I detta nyhetsbrev uppmärksammar vi särskilt kampen för bemannade skolbibliotek – en viktig komponent i medvetandehöjandet kring medie- och informationskunnighet.

Följ biblioteksdebatten

Prenumerera på BiS nyhetsbrev utan kostnad.

Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.