Kategorier
boktips nyheter

Vad är egentligen fascism?

Boktips! Begreppet fascism är komplext och används ofta för att misstänkliggöra och neutralisera politiska motståndare. Verbal förlag gav 2017 ut boken Vad är egentligen fascism? som är ett samarbete mellan tecknaren Kalle Johansson och forskaren Lena Berggren.

Boktips

Omslag Vad är egentligen fascism?

Verbal förlag gav 2017 ut boken Vad är egentligen fascism? som är ett samarbete mellan tecknaren Kalle Johansson och forskaren Lena Berggren, lektor på institutionen för Idé- och samhällsstudier, Umeå universitet.

Begreppet fascism är komplext och används ofta för att misstänkliggöra och neutralisera politiska motståndare. Men vad handlar det egentligen om? Alla känner till Hitlers nazister och Mussolini i Italien, och deras massmord, men vad utmärker egentligen den fascistiska ideologin?

I denna enkla genomgång, i form av en seriebok, får vi en bakgrund som hjälper oss till förståelse av dagens fascistiska rörelser. Den typen av folkbildning som gärna få ta sin plats bland bibliotekens hyllor.

Illustration: Kalle Johansson

Vi lever trots allt i en tidsålder där fascistisk terror och lögnens politik reser sig från diket där de borde lämnats.

Tobias Willstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.