Kategorier
Göteborg Göteborgs stadsbibliotek

Hotade bibliotek i Göteborg

Att flertalet kommuner drar åt svångremmen känner många av oss till. I Göteborg har alliansens styre beslutat om kraftiga nedskärningar i kulturnämndens budget och som konsekvens föreslås nu flera bibliotek läggas ned.

Det är ett antal miljoner som måste sparas. Kulturförvaltningen har presenterat ett urval av möjliga besparingar och bland dem finns alltså sex bibliotek: 300m2 i Brunnsparken, Hjällbo, Älvstrandens, Styrsö/Donsö, Trulsegårdens och Kärra bibliotek. Dessutom föreslås nedskärningar för Bokbussarna.

Om förslaget blir verklighet så innebär det ett hårt slag för biblioteken och dess användare. Ett antal namninsamlingar har redan startats i protest mot nedskärningarna, och organisationen Allt åt alla Göteborg kommer utföra en aktion på måndag då Göteborgs kulturnämnd sammanträder.

Läs mer

Tobias Willstedt

Ett svar på ”Hotade bibliotek i Göteborg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.