Kategorier
bibliotek Bok- och biblioteksmässan

Bibliotekarien – aktivist eller tjänsteman?

Bibliotekarier har i den offentliga debatten uppfattats som aktivister när inköpsförslag nekats för att litteraturen sagts bryta mot förvaltningens värdegrund. JO har riktat kritik mot detta då biblioteken ska bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. ROGER BLOMGREN, professor och JOHAN SUNDEEN, docent, Bibliotekshögskolan, samtalar med BALSAM KARAM, bibliotekarie och författare och JOHANNA HANSSON, ordföranden Svensk biblioteksförening, om aktivismens roll i svensk bibliotekspolitik. Moderator: GUNILLA KINDSTRAND, journalist.

Ska du besöka Bokmässan i år? I så fall vill vi gärna tipsa om seminariet ”Bibliotekarien – aktivist eller tjänsteman?”

Bibliotekarier har i den offentliga debatten uppfattats som aktivister när inköpsförslag nekats för att litteraturen sagts bryta mot förvaltningens värdegrund. JO har riktat kritik mot detta då biblioteken ska bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. ROGER BLOMGREN, professor och JOHAN SUNDEEN, docent, Bibliotekshögskolan, samtalar med BALSAM KARAM, bibliotekarie och författare och JOHANNA HANSSON, ordföranden Svensk biblioteksförening, om aktivismens roll i svensk bibliotekspolitik. Moderator: GUNILLA KINDSTRAND, journalist.

Tid: Fredag 27 september 12.00-12.45
Scen: Rum för bibliotek, F4
Arrangör: Bibliotekshögskolan, Högskolan i Borås

Balsam Karam talar på manifestationen Rädda biblioteken i Stockholm tidigare i år

Balsam Karam talar på manifestationen Rädda biblioteken i Stockholm tidigare i år.

Läs mer

Ett svar på ”Bibliotekarien – aktivist eller tjänsteman?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.