Kategorier
BiS föreningen

Bli medlem i BiS!

Vad gör föreningen BiS?

Är du vänster? Tycker du att våra frågor är viktiga? Vill du träffa likasinnade och engagera dig i kampen för en rättvisare värld? Gå med i BiS eller skaffa en prenumeration på tidskriften bis!

Föreningen Bibliotek i Samhälle (BiS) vill på socialistisk grund – men partipolitiskt obunden – verka för ett demokratiskt samhälle och ett biblioteksväsen till för alla.  Detta arbete yttrar sig på olika sätt – föreningen är aktiv i samhällsdebatten genom vår tidskrift och andra kanaler, vi har en levande föreläsningsverksamhet och har genomfört flera omfattande internationella projekt (genom åren har vi genomfört projekt i Sydafrika, Västsahara och Palestina).

De senaste åren har BiS engagerat sig i att göra motstånd mot det högerextrema hotet Sveriges bibliotek och dess besökare. Läs gärna BiS manifest för det antirasistiska biblioteket och vårt ställningstagande mot Bokmässans beslut att låta högerextrema Nya Tider ställa ut.

Vi har också tagit bevakat, diskuterat och tagit ställning emot de privatiseringar som har gjorts av folkbibliotek i Sverige. Likaså har vi aktivt engagerat oss i arbetet med en svensk Nationell biblioteksstrategi och den nationella bibliotekspolitiken i stort.

Hjälp till att skapa ett biblioteksväsende för alla – bli medlem i BiS!

Länkar:

Bli medlem i BiS

BiS manifest för det antirasistiska biblioteket

BiS ställningstagande mot Nya Tider på Bokmässan

BiS och privatiseringarna

BiS skrivelse till Nationell biblioteksstrategi

Tobias Willstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.