Kategorier
bis tidskriften

Ladda ner och läs bis 2017:02

bis omslag 201702Du vet väl om att är välkommen att läsa äldre nummer av Sveriges enda radikala bibliotekstidskrift, helt gratis. Nu kan du ladda ner bis 2017:02 som skickades ut till prenumeranterna innan sommaren.

Tobias Willstedt följer upp Bokmässan-debaclet och presenterar BiS ställningstagande mot den normalisering av rasism som det kan ses som en del av. Ida Stiller utforskar vrede, svartsjuka och hämnd i en litteraturessä. Eleonor Pavlov presenterar sin konst i form av personporträtt på gamla bokkort. Barbro Bolonassos text om biblioteket som allmänning, med exempel från Fisksätra bibliotek, visar med all önskvärd tydlighet på styrkan i den ideella kraften och hur den kan tas till vara i bibliotekspraktik. Utöver detta har vi ett recensionsblock med två recensioner av nyutkomna böcker, samt rapporter och reflektioner från kulturella knytkalas, biblioteksdagar, och personarkiv.

Länkar:

Läs bis 2017:02

Prenumerera på bis

Köp lösnummer av bis

Tobias Willstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.