Kategorier
Uncategorized

”Främlingsfientligheten får oproportionerligt stort utrymme i medierna”

”Om tvåhundra människor ställer sig i en människomur [för att demonstrera mot flyktingmottagande i Torneå] ska man ändå komma ihåg att det bor ungefär 10.000 personer i det här området. Vem intervjuar dem? Sannfinländarna och främlingsfientligheten får oproportionerligt mycket utrymme i medierna.”

Finska författaren och konstnären Rosa Liksom intervjuas i dagens DN Kultur. Hon är uppvuxen i Övertorneå och är aktuell med en ny bok, ”Sån’t är livet”. Här talar hon bl.a. om det finska begreppet ”sydämen sivistys” som betyder ungefär ”hjärtats bildning”. En sorts nedärvd humanistisk värdegrund. Om allas lika värde.

Visst skulle det behövas mer av ”hjärtats bildning” en dag som denna?

Mats Myrstener

Ett svar på ””Främlingsfientligheten får oproportionerligt stort utrymme i medierna””

[…] ”Främlingsfientligheten får oproportionerligt stort utrymme i medierna” ”Om tvåhundra människor ställer sig i en människomur [för att demonstrera mot flyktingmottagande i Torneå] ska man ändå komma ihåg att det bor ungefär 10.000 personer i det här området. Vem intervjuar dem? Sannfinländarna och främlingsfientligheten får oproportionerligt mycket utrymme i medierna.” BiS 17 oktober 2015 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.