Kategorier
Uncategorized

Låt friskolorna betala!

I MittiSödermalm (lokaltidning från Stockholm) läser jag en insändare som ondgör sig över friskolorna vid Stora Blecktornsparken som använder parken som skolgård. Insändaren tycker att skolan kan få vara med och betala för nedskräpning och förslitning av en offentlig plats.

De flesta friskolor har varken skolgård, gymnastiksal eller bibliotek. En god vän till oss sökte jobb på en friskola som slöjdlärare. Hon förevisades en tom liten sal utan några som helst verktyg eller maskiner, och rektorn tyckte att hon väl kunde ”använda sin fantasi”?

Den ovannämnda frågan från Södermalm ska nu utredas av kommunstyrelsen i Stockholm. Men kommunens jurister menar att det är omöjligt att ta ut avgift av friskolan. Så frågan lär fortsätta att diskuteras. Allt medan friskolebolagen stoppar pengarna i sina egna fickor och segregeringen fortsätter.

Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.