Kategorier
Stockholms stadsbibliotek Vad är ett folkbibliotek?

Biblioteket – från vaggan till graven

Förra skolborgarrådet i Stockholm Lotta Edholm (FP) föreslog häromdagen att Stockholms huvudbibliotek Asplundhuset skulle kunna användas till borgerliga vigslar. Inte minst för att det är ett så vackert rum.

Ja varför inte? Jag ska sluta att vara så skeptisk och negativ nu och försöka tänka positivt som det heter. Tänka modernt och kreativt. Gilla läget, för det lär aldrig bli bättre än så här är jag rädd. Och varför ska en vacker sal som Asplundhusets rotunda inte kunna användas till andra saker än det som är  biblioteksrelaterat? För de små: namngivningsceremonier. För de vuxna: bröllop. För de gamla: en borgerlig begravning. Så följer böckerna längs lokalens väggar med sina vänliga ögon människan – från vaggan till graven.

Det är ju egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad ett bibliotek skulle kunna användas till, eller hur?

Mats Myrstener 

Ett svar på ”Biblioteket – från vaggan till graven”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.