Kategorier
Uncategorized

Action must be heard #billkills

Vem som på något sätt jobbar med kultur, eller på något sätt konsumerar kultur eller typ tycker om kultur och tycker att yttrandefrihet är en bra grej blev inte skakad i fotknölarna när Kulturutskottet fredag 12 december röstade fram en slakt av kulturtidskriftsstödet. Jag har läst en hel del debattartiklar, upprop och intervjuer efter det – alla med ungefär samma men-vad-nu-känsla som Ola Salo gav uttryck för när Carola berättade att hon ”hängde” med en tjej på 80-talet i Så mycket bättre: chocktillståndet. Vad hände nu då? Hur kunde det bli sådär?

När till och med fd kulturpolitiker  och allianspolitiker kommer ut och pratar om ”bildnings-hatet” som alliansbudgeten ger uttryck för då vet man att det har gått en bit.

& när Kulturutskottet’s ordförande Per Bill (M) förklarar beslutet med: ”Vår prioritering ligger inte på intellektuella vuxnas läsande” då känns jag mig som som Henri Vidal’s skulptur Cain:

Head in Hands

Loppet är inte kört (frågan är bara vilket annat kulturområde som i så fall får dras med neddragning om man får tro Per Bill’s uttalande idag ) men action must be heard: Skriv under här!

Eller maila din protest till ledamöterna i Kulturutskottet: här hittar du deras epostadresser.

Eller mobilisera för att rätt budget vinner extravalet i mars nästa år. Låt ingen få glömma det här – då.

/Andrea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.