Kategorier
boktips

Julklappsböcker från Karneval

Bokförlaget Karneval ger ut många bra böcker. Just nu kan man köpa förlagets utgivning för halva priset! Bra för bibliotek med liten inköpsbudget.

Bland titlarna finner man följande:

Barbro Lindgrens Hemligserie (Jättehemligt, Världshemligt, och Bladen brinner), Barbro Lindgrens Sparvelserie (Lilla Sparvel, Stora Sparvel, Bara Sparvel), Barbro Lindgrens Varför inte tala som ett barn?, Sagan om den lilla farbrorn, Här är den lilla gården, Elisabeth Ohlson Wallins bilderbok Ack Sverige du sköna, Robert Whitakers bok om psykiatrisk medicinering, Pillerparadoxen, Ilan Pappes bok om Israels etniska rensning, Den etniska rensningen av Palestina, Nick Turses bok om USA:s krigsföring i Vietnam, Döda allt som rör sig, Tore Skeies historiska roman, Jungfrun från Norge, Malena Janson, När bara den bästa TV:n var god nog åt barnen, en återupprättning av 1970-talets svenska barnprogram, Aron Etzlers bok Reinfeldteffekten, Mike Berners-Lee och Duncan Clark, Den brännande frågan, om klimatkrisen, Torbjörn Säfves alternativa svenska litteraturhistoria, Fritänkarna, Eric Hermelins tolkningar av klassisk persisk poesi, Persisk balsam, Carl-Göran Ekerwalds bok om kärleken till Sigrid Kahle, Kom, madame, fru, Harold Pinters politiska brandtal när han fick nobelpriset 2005, Frihetens språk, ”En av de mest anskrämliga bilderböcker som nånsin blivit en klassiker”:  Sprätten satt på toaletten av Annika Elmqvist, som också ritade den klassiska Historieboken, Robert Nybergs skämtteckningar Guldfeber, Vladimir Vysotskys Vargjakten, den starkt EU-kritiska boken Det mjuka monstret Bryssel av Hans Magnus Enzensberger, Melanie Joys Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor, Pelle Strindlunds bok om slaveriet, Jordens herrar, m.m. 2015 ger man ut Thomas Pikettys bok Kapitalet på svenska!

Dessutom ett tillägg som jag läste om härom dagen: Casper Erichsens och David Olusogas skrämmande bok om det tyska folkmordet i Namibia 1904-1907, Kejsarens Förintelse (en delvis missvisande titel, det var ju inte Tysklands kejsare som förintades, på förlaget Leopard) som visar att en vetenskaplig folkmordets metodik kom långt före andra världskriget. Boken recenserades av Ola Larsmo i DN:

http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/casper-erichsen-och-david-olusoga-kejsarens-forintelse/

Nu får det räcka för denna gång. God julläsning.

Mats Myrstener

tomtepratar_liten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.