Kategorier
Uncategorized

Carlsson ny kulturminister?

I Ny Tid, ett socialdemokratiskt veckoblad i Göteborg (det fanns en gång en dagstidning med det namnet där) läser jag en intervju med Gunilla C. Carlsson som deltog i BiS politikerutfrågning i samband med årsmötet i mars. Nu tippas hon som en av kandidaterna till att bli ny kulturminister efter valet i augusti.

Hon bor i Hisings-Backa men är uppvuxen i förorten Kärra. Hon har jobbat som butiksbiträde, med arbetsförmedling och inom ABF-Göteborg. Hon är ordförande i riksdagens kulturutskott och S talesperson i kulturfrågor. Hon har varit fackligt ombud och har suttit i stadsdelsnämnden i Backa.

Hon har sett klassamhället i Göteborg och verkar medveten om det. Den viktigaste frågan för henne, säger hon, är att ”förbättra tillgängligheten på kultur- och idrottsområdet så att fler kan spela fotboll, gå på museum, eller läsa böcker”.

Vi får väl se, kanske heter kulturministern efter höstens val Carlsson?

Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.