Kategorier
BiS föreningen nazism

Uttalande med anledning av det upptrappade fascistiska våldet i samhället

20140315-122420.jpg

Uttalande med anledning av det upptrappade fascistiska våldet i samhället.

Det nazistiska våldet kan inte stoppa oss!

För en vecka sedan, på internationella kvinnodagen, kom nazister till Möllevången i Malmö med kniv och attackerade folk som deltagit i en feministisk demonstration. Fyra skadades, varav en så allvarligt att han legat nedsövd den senaste veckan med livshotande skador.

Detta sker i en tid av rasistisk och fascistisk mobilisering i Sverige och Europa, en mycket farlig utveckling som måste stoppas av alla oss som försvarar människors lika värde och arbetar för frihet från förtryck.

Föreningen Bibliotek i Samhälle har en lång tradition av engagemang i rättvisefrågor och antirasism. Vårt antirasistiska manifest är ett exempel på hur vi nyligen har lyft de antirasistiska frågorna i bibliotekssammanhang. Vårt arbete går vidare som en del i den breda, antirasistiska kampen. Vi sänder idag våra tankar till de som skadats i nazisternas brutala attack, och till alla andra underbara socialister, feminister och antirasister som varje dag kämpar för en bättre värld.

Vi kommer aldrig acceptera främlingsfientlig retorik och vi kommer aldrig acceptera nazisternas våld. Vi säger: Nu räcker det! Kämpa Showan! Kämpa alla antirasister!

Antaget vid Föreningen Bibliotek i Samhälles årsmöte, Stockholm, den 15 mars 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.