Kategorier
folkhögskolebibliotek Skolbibliotek

Ojämn standard

”Spännvidden är stor bland landets folkhögskolor. Från att inte ha något bibliotek alls till bibliotek bemannade på heltid. Från ödsliga, övergivna boksamlingar till levande bibliotek med samarbete mellan lärare och bibliotekarie. Från nästan ingen budget alls till bibliotek med digitala kataloger, databaser och en rejäl budget.
Bemanningen sköts i första hand av lärare, sedan övrig personal, och i tredje hand av utbildade bibliotekarier. Några skolor svarar att biblioteket är obemannat. Men hur kan man då kalla det för ett bibliotek? Biblioteket i folkhögskola och folkbildning, BIFF, menar att ett skolbibliotek är en del av skolans pedagogiska verksamhet och inget som sköter sig självt.” 

Gäller inte denna ojämvikt även de vanliga svenska skolblioteken?

Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.