Kategorier
kvinnliga författare

Rättelse: Olsson är Larson

Ett tillrättaläggande av min recension av Anna-Karin Palms bok Snöängel i senaste bis (2013:2). Anna-Karins kollega Kate heter alltså Larson, inte Olsson! De har bl.a. tillsammans publicerat en fin brev- och essäsamling kallad Om vänskap (på Lejds förlag, 2007). Anna-Karin Palm och Kate Larson tillhör utan tvekan två av de mer betydande kvinnliga författarskapen från 1980- och 1990-talet.

Och rätt ska vara rätt.

Mats Myrstener

Ett svar på ”Rättelse: Olsson är Larson”

Måste nog erkänna att varken Anna-Karin Palm eller Kate Larssons författarskap (den sistnämnda relativt okänd) ur min synvinkel känns särdeles intressanta att ge sig på. Det jag läst av dem satte tyvärr inte några djupare spår. Däremot författare som exempelvis Inger Edelfeldt, Mare Kandre, Anneli Jordahl och inte minst Carina Rydberg är goda berättare som även äger konstnärlig skärpa, distans och humor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.