Kategorier
Uncategorized

Grattis Öxnehaga!

”Hederspris för årets mångspråkiga bibliotek
I samband med Botkyrka internationella bokmässa 2011 instiftades ett nytt bibliotekspris. Priset är ett hederspris som delas ut till det bibliotek i Sverige som har utvecklat sitt arbete med mångspråkig biblioteksverksamhet i nya riktningar. 2011 gick hederspriset till Fisksätra bibliotek i Stockholms län. I juryn ingick representanter från Bibliotek Botkyrka och Internationella biblioteket, med stöd av Kungliga biblioteket och Svenska biblioteksförening. Läs motiveringen här.
 
I år gick hederspriset till Öxnehaga bibliotek i Jönköpings län. Motiveringen löd som följer:
 
”I en del av Jönköping där de boende har sina rötter i många olika delar av världen, tar Öxnehaga bibliotek en självklar plats i lokalsamhället. Tack vare ett idogt nätverksarbete, god samverkan med andra i området och en öppenhet för infall och idéer från olika och ibland oväntade håll, kan man med imponerande runt 170 program per år, locka också dem som inte brukar besöka biblioteket. De regelbundet återkommande familjesöndagarna, med exempelvis sagostunder på svenska och arabiska och andra happenings, kan och bör inspirera övriga folkbibliotek i hela Sverige.” ”

SAXAT från Internationella bokmäsans webbplats. BiS hurrar och gratulerar åxå och hoppas att många fler bibliotek jobbar som Fisksätra, Öxnehaga och Hallunda, det sistnämnda är ju värd för bokmässan och många andra fantastiska arrangemang.

Ingrid Atlestam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.