Kategorier
Uncategorized

Tidskriftens framtid diskuterades i Skåne

I helgen träffades redaktionen som arbetar med tidskriften bis i Skåne för ett möte om tidskriftens framtid. Som de flesta redan vet så står vi inför ett knepigt läge då bis inte fick tidskriftsstöd för 2013 (igen). Samtidigt upplever vi som arbetar med tidskriften att föreningen och tidskriften befinner sig i en uppåtgående trend vilket vi ser i antalet prenumeranter/medlemmar, i intresset för oss i sociala medier och i deltagande i våra Salonger förra året. Tyvärr är det inte tillräckligt för att tidskriften ska gå runt. Det är annars vår största önskan just nu: att kunna fortsätta driva föreningen och tidskriften trots uteblivet kulturtidskriftsstöd och istället med antalet medlemmar/prenumeranter. Men då krävs det en förändring. 

Till årsmötet 9 mars i Stockholm kommer redaktionen presentera flera förslag till hur det skulle kunna vara möjligt att hålla igång tidskriften 2014 – men – med detta blogginlägg vill vi också uppmana er som vill engagera er mer i föreningen och i tidskriften att höra av sig till oss – ge oss dina synpunkter och idéer! Vill du arbeta med det redaktionella arbetet så finns den möjligheten också. Skicka e-post till tidskriftenbis(at)gmail.com

Och om du eller din arbetsplats inte är medlem eller prenumererar på tidskriften nu så vi uppmanar vi dig till det också – om du vill att bis ska fortsätta finnas i den svenska biblioteksdebatten!

Andrea

2 svar på ”Tidskriftens framtid diskuterades i Skåne”

Hva med å gjøre Bis til et de facto nordisk tidsskrift? Vi er noen som bidrar fra bl.a. Finland og Norge, med ujevne mellomrom, men flere kunne dras inn i dette. Bis er altfor lite kjent i Norge. Biblioteket står foran store utfordringer, som krever kunnskap om samfunnet og gode analyser. For eksempel rundt e-boka under turbo-kapitalismen. Kritiske, venstreorienterte bibliotekarer og bibliotekvenner trenger et samlingspunkt, og det kan være Bis. Også bloggen.
Anders Ericson, Moss, NO

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.