Kategorier
erotik

Makten över mannen?

Image

”Nej du. Att läsa gestaltad text är att se under ytan av saker. Att läsa gestaltad text är att öva sig på dubbelklick: det finns en yttext och en undertext i allt som händer. Bara den gestaltande litteraturen kan bli revolutionär.”

Aase Berg skriver intressant i dagens DN om maktrelationer mellan kvinnor och män hos E.L. James, Ulrika Kärnborg, Elfriede Jelinek och Natascha Kampusch. James’ trilogi har nu sålt i 550.000 ex. i Sverige.

Mats Myrstener

2 svar på ”Makten över mannen?”

Läser i Elisabet Rynells senaste (läsvärda) bok om hennes många diskussioner med Sara Lidman, t.ex. om Historien om O, som Sara försvarade. Stämmer bra med hennes tidiga kvinnoporträtt, som har klara masochistiska drag. Se där! (Den beundransvärde mannen.)
/Mats

Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.