Kategorier
Uncategorized

Bis, bisare, bisast?

I Senaste BBL, nr 5 2012,  finns bland rapporterna från årets biblioteksdagar i Norrköping en kort notis om seminariet  med rubriken ”På vilken sida står biblioteket?” Det sägs där att det var ett BiS-seminarium och det kunde det mycket väl varit, men faktum är att det var ett rent privat arrangemang av oss tre som framträdde, Randi Myhre, Lisbeth Stenberg och undertecknad. Vill ni veta vad som sas så finns alla tre anföranden på SB. s webbplats  som pdf infogade i programmet , se tisdag förmiddag.

Vad som inte framgår där är Lisbeths illustrativa sammanfattning av svaret på rubriken. Hon höll upp Sverigedemokraternas och den rödgröna majoritetens budgetar för Göteborg och sa att så länge vi inte inser vidden av den institutionella diskrimineringen så tror vi oss förverkliga allt det vackra och rätta som står i de rödgrönas men risken är att vi i praktiken förverkligar SDs välformulerade visioner.

Självklart fanns det även ett äkta BiS-seminarium under biblioteksdagarna. det handlade om BiS.s Västsahara.projekt och var mycket uppskattat och väbesökt, läs mer om projektet på BiS webbplats.

Ingrid Atlestam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.