Kategorier
Uncategorized

Salong i Skåne: Biblioteken och antirasismen

Image

 

För första gången i Skåne bjuder BiS in till samtal med mingel och tilltugg under avslappnade former.

I Stockholm anordnades i mars salong med temat Bibliotek och antirasism vilket gav upphov till intressanta diskussioner kring rekrytering, medieurval, mångspråk, programverksamhet, kompetens osv. (se https://foreningenbis.com/2012/03/13/vad-hande-pa-bissalong-3/), och även nästa nummer av tidskriften bis, som kommer att finnas i tryck vid salongen i maj, har detta som tema.

Temat för kvällen är bibliotek och antirasism. Vad gör vi, vad kan vi göra och vad bör vi göra? Inleder gör Susann Ek, bibliotekschef för Lindängens bibliotek i Malmö och Lotta Wogensen, bibliotekarie på Malmö Högskola.

Fri entré. Öppet för alla, även icke-medlemmar. Föreningen bjuder på vin och vegetarisk smörgås, anmäl om du kommer samt eventuell specialkost till foreningenbis@gmail.com eller berätta att du kommer på eventet på Facebook. Det går också bra att delta utan anmälan, men då kan vi inte garantera mat och dryck.

Tid: 30 maj kl 18.30
Plats: Kulturanatomens café, Biskopsgatan 7, Lund

I samarbete med Plattform Kulturvetenskaper, Lunds universitet

Varmt välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.