Kategorier
Uncategorized

Från Solsidan i Nacka till biblioteket i Norrviken

Nackas kända kommunalråd Erik Langby är upprörd över att organisationen Allt åt alla ordnar ”överklassafari” till kommundelen Solsidan. Organisationens resor till Nacka är fullbokade, man vill med resorna peka på och diskutera klassbegreppet.

-Vanliga människor skrattar åt den goda humorn som finns i [TV-serien Solsidan] och förstår att det inte är samtidsreportage, säger Langby i DN-intervjun. Att ta utgångspunkt i en humorserie för att starta någon politisk aktivism blir lite barnsligt, men vi lever ju i ett fritt samhälle.

I samma tidning (DN Stockholm 27/1) guidar oss fotomodellen Caroline Winberg till ”sitt Sollentuna”. Hon tjänar miljoner, umgås med kungligheter och pryder Vogue läser jag. Men hon har också varit en vanlig tjej som spelat fotboll, handlat på ICA, och köpt ut fulsprit av Christer Pettersson.

Hur är det då med biblioteks- och kulturlivet i Sollentuna? Jodå, prima liv enligt förra kommunalpolitikern Lennart Högman, som enligt kommunens hemsida just utdelat kulturpriset, ”Lennart Högman-priset” på 2.000 kronor till bankdirektör Göran Collert, en gång prinsessan Victorias tilltänkta svärfar. Lennart Högman är också, nämligen, författare.

Sollentuna har idag tre folkbibliotek, huvudbiblioteket, samt filialerna i Norrviken och Edsberg. Sollentuna har en av Storstockholms lägsta kommunalskatter och i förra valet 2008 fick M 40 procent av rösterna i kommunalvalet.

(Se Lennart gasa på mot framtiden.)

Mats Myrstener

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.