Kategorier
biblioteksneddragningar Storbritannien

Fotboll och bibliotek

Det finns alltid de som har det värre. I Storbritannien hotas tio procent av alla folkbibliotek av nedlägg-
ning. En som rutit till om detta är kände tränaren Sir Alex Ferguson i Manchester United (läser jag i Dagens DN). Andra kulturpersoner som protesterat är författaren Zadie Smith, och de för mig mer okända Alan Bennett och Philip Pullman.
Det kan ju finnas en dubbel anledning för Sir Alexs ilska? Hans egen bok My story går nämligen ganska bra i bokhandel och på bibliotek, liksom den nya boken av Joe Lovejoy, Glory, goals and greed, 2o years of the Premier League, där Ferguson naturligtvis spelar en viss roll.
”Fotbollsspelarna borde släpa sig iväg till biblioteken och läsa en bok istället för att slösa tid med twitter”, menar Ferguson. Undrar när vi få se Zlatan propagera för de svenska folkbiblioteken på samma sätt?
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.