Kategorier
digitala klyftan elektroniska resurser Kungliga biblioteket

Vem vill sponsra KB?

Kungliga biblioteket har nu också fått i uppdrag att börja spara elektroniskt, till att börja med från fyrtio olika publicister på nätet. Men några extra pengar har man inte fått, så nu söker man sponsorer istället.

Redan i Bibeln står visst att det som bygges på lösan sand osv. Det visste redan Valfrid.

Mats Myrstener

2 svar på ”Vem vill sponsra KB?”

Jag var där med jobbet och då förevisade man en samling frökataloger från Weibulls m.fl. För att digitalisera dessa söker man nu sponsorer. Ack ja, hoppas någon vänlig och rik eldsjäl tänder på frön och blomster?

KB skriver om saken på sin webbplats:Sveriges gröna kulturarv"Att katalogisera materialet på övergripande nivå beräknas kosta 261 000 kronor. För digitalisering, bildfångst och materialkoordinering tillkommer ca 20 kronor per sida, d.v.s. 6 miljoner kronor. Den totala kostnaden blir således drygt 6,2 miljoner kronor."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.