Kategorier
Folkhemmet Göteborg

Året var 1954

och svensk industri gick för högvarv. Vi var mitt i ett folkhemsbygge, som både materiellt och mentalt skulle spela stor roll för Sverige efter andra världskriget. Vill man se hur en familj i Göteborg levde då kan man besöka det lilla museet i Kortedala. Se länk:

http://kortedala.museum/

Mats Myrstener

2 svar på ”Året var 1954”

Kortedala museum Två rum och Kök är vid det här laget ganska gammalt och ett mycket levande museum väl värt ett besök, för mer info se http://kortedala.museum/ Antar att det är detta Mats avser, har inte tillgång till NE digitalt så kan inte kolla. Överhuvudtaget är Kortedala en spännande stadsdel, läs mer på bibliotekets webbplats tycker Ingrid Atlestam som jobbat i stadsdelen i över 40 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.