Kategorier
datorer Internet nättroll

Vad gör vi med internettrollen kamrater?

Jag visste inte vad Märta menade med Internettroll, något som hon plågats av i åratal och alltid bekymrat och suckande sagt, ”att det får man leva med”. Nu vet jag att det är (oftast anonyma) skribenter på nätet som sprider hat, skvaller, desinformation, lögner, och förföljer motståndare med hot, även till livet. Dom är ofta svåra att spåra. Den norske Fjordman var en sådan. Han valde själv tillslut att träda fram. Polisen verkar inte ha någon koll alls på dessa, ofta, högerextremister.
Har man det på biblioteken? Har man någon policy för att bekämpa nättrollen.
http://www.dn.se/kultur-noje/foretag-i-varberg-anlitas-for-att-stada-bland-kommentarerna
http://www.dn.se/kultur-noje/sa-hanterar-svenska-tidningar-nathatet

2 svar på ”Vad gör vi med internettrollen kamrater?”

Fjordman var inte ett internettroll!Ett troll på internet är en figur som skriver provokativa, många gånger medvetet felaktiga och allmänt konstiga inlägg för att förvirra debatten eller helt enkelt för att vara "roliga".Fjordman är vad som annars kallas för en pseudonym. Han menar det han skriver men han har gjort det anonymt.Prova att använda Google. Eller var inlägget sådan där modern satir skriven av ett internettroll?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.