Kategorier
boktips Latinamerika

Latinamerikanska författare

Juan Rulfo, B. Traven, Octavio Paz, Carlos Fuentes, Mariano Azuela, Gabriel Garcia Marquez, Miguel Otero Silva, Manuel Scorza, Jorge Icaza, Miguel Angel Asturias, José Martí, Alejo Carpentier, Zoe Valdes, Augusto Roa Bastos, Julio Cortazar, Ernesto Sábato, Jorge Luis Borges, Juan Carlos Onetti, Eduardo Galeano, Isabel Allende, Pablo Neruda, Antonio Skármeta, Roberto Bolaño….
och så min nya favorit: Mario Vargas Llosa. Har just börjat med Tant Julia och författaren, en härlig skildring av Lima på 1950-talet, där den nya flugan radioteater står i centrum. Vilken härlig berättare!
Mats Myrstener

Ett svar på ”Latinamerikanska författare”

Clarice Lispector, Julia Alvarez, Juana de Ibarbourou, Luisa Valenzuela, Diamela Eltit… så har du lite fler än två kvinnliga författare till sin lista också. Men det finns så klart fler, av bägge könen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.