Kategorier
kulturtidskrifter Malmö

Semestertankar II

Malmö ligger på fjärde plats i Kulturligan som publicerades idag i Sydsvenskan, efter Lund, Göteborg, och Stockholm. Hässleholm, i norra Skåne, ligger däremot i botten, trots att kommunen där satsar mer i kultur/invånare än i både Stockholm och Göteborg. En orättvis betraktelse kanske, väldigt mycket av kulturverksamheten i en kommun består av privata initiativ, oftast obetalt men fyllt av detta omätbara något som kallas ”mening”.
I Malmö blev jag uppmärksammad på en kulturtidskrift av hög kvalitet, som tack vare reklamfinansiering är helt gratis. Den heter Nya upplagan, redigeras av två eldsjälar, Lars och Maria Yngve, och i nummer 058 deltar skribenter som Kajsa Grytt, Ruth Vega Fernandez, Noam Chomsky, Sophie Zelmani, Eva Gabrielsson, Jan Sigurd, Jonas Hallberg, Bengt Berg, Eric Ericson och Thomas Millroth.
Helt nytt för mig, något liknande har jag inte sett i Stockholm.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.