Kampen går vidare?

I dag fylls åtminstone P1 med reportage, diskussioner och mer eller mindre kloka analyser av vad som hände i Göteborg för tio år sedan. Själv minns jag mest de absurda containrarna som fyllde stan och som var förbokade hos företag i hela västsverige för att finns till hands, helt sjukt var det att vandra avenyn upp i en demonstration med tiotusentals personer då alla gator var avspärrade, tänk om panik utbrutit då!
Förutsätter att alla bibliotek idag och ett tag framöver skyltar med alla de böcker som blev ett av resultaten av det som går under rubriken ”Göteborgskravallerna”. En bok som jag gärna vill lyfta fram och som jag hoppas alla bibliotek köpt är Deltagänget av Salka Sandén, en anarkisttjejs inifrån berättelse , som skapar förståelse för hur man tänkte i den gruppen och en gripande skildring av den fängelsetid som blev resultat för hennes del. Över femtio demonstranter dömdes men ingen polis, fast de sköt skarpt.
Dags för antiglobaliseringsrörelsen att ta nya tag, en ny Attac mot det internationella kapitalet?

Ingrid Atlestam

ps Detta med 21 Herculesplan med miljondals dollar måste väl vara en skröna? Eller är det den nya formen av planekonomi?

Ett svar till “Kampen går vidare?

  1. Kortedala har såklart 😉 ett bokbord med litteratur efter Toppmötet i Göteborg 2001. Det är bara att komma och låna./Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.