Växtkraft i biblioteket

Grow it yourself är en en landsomfattande rörelse, som nu växer även i andra länder, på Irland. Organisationen består av en massa lokala grupper och syftar till att få folk att gå samman och börja odla sin egen mat. Ofta träffas grupperna för gemensamma studier, föreläsningar och erfarenhetsutbyten på det lokala biblioteket.
Samarbetet upptäckte jag vid ett besök i Waterford på Irlands sydkusten. Bibliotekarien, som ena dagen visade oss det största biblioteket, stod nästa dag och sålde plantor på en lokal marknad i en liten närliggande by. När jag bad henne skriva om denna unika koppling mellan kulturell och agrar odling visade det sig att det redan var gjort, så kolla detta nummer av The Irish Times.
Ett konkret exempel på hur bibliotek kan skapa tillväxt utanför det kapitalistiska samhället!

Ingrid Atlestam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.