Kategorier
Europeiska unionen Finland rasism riksdagsarbete riksdagsval

Fy Finland!

Det finska protestvalet har sänt kalla kårar efter de finska riksdagsmännens och -kvinnornas ryggar. Kanske borde de ägnat mer tid åt att vara i Finland och tala om demokrati och antirasism, än att spendera tid i Bryssel och förmera sina egna plånböcker?
Den som drar fördel är missnöjespolitikern Timo Soini. Finland kan nu få en migrationsminister (Jussi Halla-aho), en doktor i lingvistik som åtalats för hets mot folkgrupp och brott mot trosfriden. Han fick 15.000 personröster bara i Helsingfors. Vad är det som händer i Finland egentligen?
Månntro om den berömda finska PISA-skolan är bättre på att ta upp ämnen som demokrati, folkrätt och religionsfrihet, än de bekväma och konflikträdda finska riksdagspolitikerna i sina Armanikostymer och pälsboa?
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.