Kategorier
demokrati demonstrationer friskolor offentlig sektor

Don’t think – do!

Jag tänker på detta gamla taoistiska förhållningssätt (som alltså inte betyder att man ska göra utan att tänka, utan tvärtom: tänka först, väga för och emot – och handla sedan, fokuserat och utan att tveka) när jag läser Wanja Lundy Wedins debattartikel i SvD idag ”Rädslans kultur breder ut sig”. Den handlar om hur de anställdas säkerhet minskar när offentlig verksamhet säljs ut, t.ex. rätten till meddelarfrihet.

Nu känns det som att samma rädslans kultur börjar sprida sig inom den offentliga sektorn också. Rädslan att bli överflödig, uppsagd, nedskuren.
När man ser folkmassorna på Tah’rir-torget i Kairo undrar man varför vi välutbildade upplysta svenskar stillatigande bara fortsätter knyta näven i fickan? I Stockholm hotar nu även sjukvården att kollapsa pgr av besparingar, och skolorna går på knäna inte minst pågr av vansinnet med friskolor, som ökat lavinartat. Det är uppenbart att vilken galning som helst kan starta en friskola, eller ett äldreboende eller en barnstuga med outbildad personal, och sedan ta pengarna och dra när man känner för det, och lämna ”kunderna” (som det ju heter numera) i sticket.
Vi borde alltså sluta tänka efter så mycket. Det finns inget att reflektera över längre, bara gå ut och agera!
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.