Kategorier
nedrustning Stockholm

Regina Kevius träder fram

Stockholms 29-åriga idrotts- och stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius ställer nu, efter en lång tids tystnad, upp för en intervju i SvD. Hon har nu kommit på att det kanske är bättre att ”lyssna på föreningarna innan vi fattar besluten i stadshuset”. ”Och att sätta sig in i frågor ordentligt”. Journalisten häpnar: ”Det borde väl vara självklart?”. Självsäkert svar: ”Ja, men jag ändrade mig ju också!”

Kevius gick ut och meddelade att stödet till ungdomsidrotten skulle halveras. Det blev en sån folkstorm i Stockholmsklubbarna att hon backade, ja två gånger t.o.m. Till slut togs hon i örat av Stockholms starke man finansborgarrådet Sten Nordin, som själv fick träda fram och förklara ”pudeln”.
Kevius har gjort blixtkarriär inom Nya Moderaterna, hon bor singel på Kungsholmen, tjänar 89.000 kronor i månaden. På frågan om hon fick roteln som det heter i Stockholm, ”kastad i knät” viker hon undan. Nej, hon är jätteintresserad av idrott. Går på gym och simmar, men hon jobbar ju också ”70-80 timmar i veckan” (har man inte hört det förut?) och hinner inte sätta sig in i allt.
Journalisten tycker hon låter som ”en f.d. chefredaktör på SvD som var glad att få lära sig en bransch (tidnings-
branschen) han inte kunde något alls om”! Kevius hänvisar till ”experterna” och rådgivarna i stadshuset. ”Jag är bara ledare” proklamerar hon, ”vi politiker fattar beslut baserat på förslag från de kompetenta”. Som först är öronmärkta, glömde hon visst tillägga.
-Vill hon ha något större idrottsevenemang till Stockholm? Har hon själv varit på något?
Efter tvekan svarar hon ”Finnkampen” (i friidrott, den har hon väl sett på TV), och VM i kortbanesimning var roligt också.
Som simintresserad ska hon nu se till att simhallarna i Stockholm, många byggda av socialdemokraterna på 1930-talet, renoveras. Alltid något.

För den som inte tror mig. Titta på ”Borgen”, om dansk svågerpolitik, i TV på onsdagarna.
Politik är ju, som Olof Palme alltid sa, ”det möjligas konst.”
Vi fick inget stadsbibliotek, men väl tre-fyra stora nya idrottsanläggningar i Stockholm. Think Big var ordet. Och Kommersiellt.
(Bilden är från hennes politikerblogg reginakevius.se)

Mats Myrstener

Ett svar på ”Regina Kevius träder fram”

En ny örfil för Kevius. Idag läser jag i DN att även hennes förslag om att bygga en enorm skyskrapa mitt emot Centralen har fått tummen ner av stadshusets politiker. Och på ledarplats skämtar man återigen med Nackas biblioteksprivatiseringar. En golfturist i Egypten säger synbart rörd till en inhemsk bonde: – Broder, demokratikampen går vidare! I Nacka håller vi just nu på att befria folkbiblioteken från diktaturens bojor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.