Kategorier
Dewey

Stoppa systemskiftet!

Man ska alltid fråga varför, sjöng Ville Valle och Viktor på 70-talet. Den frågan borde hela folkbiblioteksvärlden ställa sig när det gäller övergången till Dewey. Har ni inte läs ”En svensk övergång till DDK – vad innebär det för folk-och skolbibliotek”?
Det är skrämmande läsning om problemen med att införa detta tämligen förlegade system, avpassat för forskningsbibliotek, på svenska folkbibliotek. Men hela kåren tycks bara fråga sig när och hur detta ska ske, inte varför och om.
Stopp och belägg, finns ingen anledning att acceptera detta odemokratiska dekret från KB och SB. BTJ kommer att fortsätta med SAB-systemet till 2013 och även därefter om kunderna vill. Använd konsumentmakten till att stoppa systemskifte. Var är debatten, ifrågasättandet?
I USA lämnar bibliotek detta omoderna system.

Ingrid Atlestam

2 svar på ”Stoppa systemskiftet!”

fundera snabbt, nu gäller det att agera och organisera motståndet. Verkar som diskussionen på BIBLIST bara var en tillfällig lucka i tystnadens och lydnadens kultur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.