Kategorier
arbetsmiljö Nacka kommun

Rätten till ett eget rum

… eller kanske snarare en egen arbetsplats? Själv har jag alltid trott att det var en självklarhet med ett eget arbetsbord, men saker och ting förändras ju som bekant.
Jag vet ju att många bibliotekarier vid Stockholms stadsbibliotek inte har en fast arbetsplats längre. Men det finns de som har det än värre. I DN läser jag om företaget Coor service management som visserligen anställde flera medarbetare i Stockholm, men arbetsytorna minskade med en tredjedel, och de många s.k. ”kontraktssam-
ordnarna” har alla flyttat in i ett ”concept office”, där ingen har eget arbetsbord. De höga hyrorna för kontor i Stockholm är naturligtvis orsaken.
Nacka kommun ligger även här i framkant. 400 tjänstemän på kommunkontoret får numera ”flexjobba” utan någon egen arbetsplats. Man arbetar hemma, i bilen, på cafét eller restaurangen, eller vid någon gemensam arbetsyta med andra i diskussionsgrupper. Det enda man har på ”jobbet” är ett litet skåp, ungefär som i skolan. ”Många gillade inte det här från början med nu är nästan alla nöjda” säger stadsdirektör Lennart Jonasson.
Ordföranden på den lokala SKTF-klubben är dock inte ”odelat nöjd”.
Mats Myrstener

3 svar på ”Rätten till ett eget rum”

Det ställer ekonomiska krav på individen. Dvs att ha råd med en lägenhet som är stor nog att arbeta i eller att råd att sitta och fika hela dagarna på ett café bara för att ha någonstans att sitta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.