Kategorier
bibliotekarier Mauritius

Global konspiration?

Har just besökt Mauritius största folkbibliotek och intervjuat en av bibliotekarierna, som jobbat där i över 30 år Hon var full av entusiasm över att regeringen beslutat att alla folkbibliotek ska datoriseras och på så sätt få en gemensam katalog och det hela ska vara klart inom två år.
Idag höll man på att julpynta på barnavdelningen, granen var redan på plats!
Fantastiskt hur man genast förstår varandra; detta med bristande anslag, hur man får barnen att läsa, männen i tidningsrummet och kvinnorna bland romanerna, mediaurval, målsättning, allt känner man igen och talar i någon mening samma språk, kollegor över hela världen.

Vid ett besök på Irland i somras inom ett ickebiblioteks EU-projekt var det en av deltagarna som tyckt sig förstå att bibliotekarier, när de träffas genast finner varandra, han undra om de har någon hemlig global konspiration.
Nej, hemlig är den inte, men vi kanske ändå skulle läcka ut den via WikiLeaks för att få mer genomslag?
Bibliotek är fantastiskt så totalt lokalt och globalt samtidigt!

Ingrid Atlestam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.