Kategorier
Mauritius

I öster stiger solen upp?

Besökte Mauritius nationalbibliotek i går, men det var stängt p g a prinsessan Annes officiella visit där. Men lyckades ändå få tala med en bibliotekarie, som visade sig vara en eldsjäl, som dessvärre brinner ganska ensam för förbättring av landets biblioteksväsen. Den bristande utvecklingen beror enligt honom på avsaknad av lagstiftning och nationell bibliotekspolitik, dåliga anslag, låg status, låga löner, passiva bibliotekarier, för få som yttrar sig i det offentliga samtalet. Någon som känner igen något av detta? Tycks vara universella biblioteksproblem!
Men som goda exempel, länder där det just nu händer mycket positivt på biblioteksfronten, där man insett vikten av bibliotek på regeringsnivå, framhöll han inte bara Singapore utan även Sydkorea och Kina. Någon som har koll på detta?

Ingrid Atlestam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.