Kategorier
bissalong1

Lyckad BiSsalong

Det blev en vidlyftig diskussion om allt möjligt: frånvaron av ideologier, om vad vi gör med de som står utanför och är osynliggjorda, om frågan måste vi verkligen nå ”alla”? Det blev en lyckad tillställning med cirka 30-tal deltagare. Lena, Nick och Tobias höll i mötet med den äran. Rapport kommer i nästa bisnummer.
Jag tror flera tyckte det var kul att diskutera biblioteksfrågor på allvar, fjärran från fluffiga Darlinglibrary- och Madeleine Sjöstedt-floskler, och det är klart att frågan ”vad är ett folkbibliotek?” förekom eller snarare, vad ska vi göra på folkbiblioteket? Vilka vill vi nå? Och med vad? Vad har vi själva för ”visioner” som bibliotekarier med vårt ibland tröstlösa arbete?
Inga absoluta svar gavs, men olika vinklar fanns, som kan bli föremål för kommande Bissalonger. Jag tror det gav mersmak, det verkarde de medverkande också tycka. Kommentera gärna detta inlägg, de som var där.
Mats Myrstener
Två bilder som Anna-Stina Takala (Bibliobuster) tog från seminariet:
http://twitpic.com/340z13
http://twitpic.com/340yuu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.