Kärt barn har många namn

Så här står det i wikipedia.org, apropå en idag timad nyhet på luxuösa Waldorf-Astoria hotel i New York:
”Bedbugs have been known by a variety of names including wall louse, mahogany flat, crimson rambler, heavy dragoon, chinche, and redcoat. Largely eradicated as pests in the developed world in the early 1940s, bedbugs have seen a resurgence since about 1995.
Den stora spridningen av vägglöss kommer nu från USA. Ytterligare ett fattigdomsbevis förstås. Sverige är visserligen ett av västvärldens mest amerikaniserade länder. Men det var länge sen det stora landet i väster var föregångare (utom för Tony Blair och danska regeringen), inte ens på biblioteksområdet.
Själv har aldrig sett en vägglus, som bilist däremot en och annan väglus, och förstås mina barns hårlöss, en formlig dagisplåga från förr, som vi dock numera slipper, då alla tre fött ”moppe”, långbyxor och bilkörkort för länge sen.
(Kolla nu faktahyllan om boken om sagda lus finns inne? Gack och köp annars. Och res inte till US of A i onödan!)
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.