Exit Forum? (Och Borg samlar i ladorna för svårare tider)

Forum för levande historia har fått svidande kritik, sedan man ansetts skymfa författaren Jan Myrdal och några andra skp-are på en reklamfilm för en Pol Pot-utställning. (Hur nu detta är möjligt? Hela karln är ju ett enda stort urspårat skämt som kunnat vara en fantastisk folkbildare om inte om varit.)
Följden kan enligt DN bli att Forum (som startades av Göran Persson) nu kan läggas ner, allt med herr Myrdals och andra Kampucheafarares hjälp. Ännu mindre folkbildning i framtiden alltså (och mycket av denna bildning har historiskt sett under 1900-talet varit statligt eller kommunalt styrd via bidragen i alla fall.) ”You don’t know what you got till its gone” sjöng Joni Mitchell, en av mina största idoler. Klumpigast är Forums chef Eskil Frank som godkände filmen, tidigare impopulär chef på Lärarhögskolan, där han också misskötte sig.
Och Borg sparar några miljoner till, till förmån för kommande skattesänkningar. Och slipper ett ”svårskött pastorat”. (Och gör kanske Jimmie Åkesson lite gladare dessutom.)
Modellen är välkänd: Ge inga nya pengar till institutionen, så att den blir så skamfilad att den tillslut klassar ut sig själv och kan läggas ned. Många kommunala skolor, sjukhus, och en rad friskolor och daghem skulle då ha försvunnit för länge sen, pgr av dålig kvalitet, om vi nu inte haft skolplikt i Sverige.
SJ? (Se många tidigare inlägg från arg resenär). Migrationsverket? Arbetsförmedlingen? Försäkringskassan?
Att ingen kommer att sakna ett av regeringens absolut svagaste kort, migrationsministern själv, säger sig självt. Konkurrensen om epitet ”svagaste kort” är f.ö. stenhård i nya regeringen. Själv kan jag nog bara ge godkänt till major Björklund (inte för hans åsikter men för att han på något sätt ändå verkar, paradoxalt nog, ”trovärdig”= fatta mig rätt). Dessutom EU-ministern, som är fil.dr i statskunskap – och vår alltid leende finansminister är i det svaga sällskapet en riktig megastjärna. Men den bästa, min egen lilla favorit, är nog justitieministern. En riktig järnlady som alltid verkar oerhört påläst, lugn och samlad, trevlig, och dessutom är jämte.
Kanske tur att inte folkbiblioteken styrs av staten. Då hade nog nedläggningarna stått som spön i backen nu, hujedamig. Bibliotekslag, tack, tack!
Och stackars kungen sen! Ett hett tips är nog att han faktiskt abdikerar så snart det går, till förmån för dottern, som jag tycker ändå gör bra ifrån sig, efter förutsättningarna. Och vill du gå med i republikanska föreningen så är du nog inte ensam idag?
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.