Kategorier
bokcirklar jämställdhet Stockholms stadsbibliotek Svensk Biblioteksförening

Om jämställdhetsarbete och läsfrämjande

Fredagen den 19 november är det årsmöte för Svensk Biblioteksförenings nätverk för jämställdhet på bibliotek. Det är en lång och krånglig titel på ett nätverk med ett mycket simpelt syfte: att aktivt verka för att kunskapen om jämställdhet stärks hos landets biblioteksmedarbetare.
Sara Fältskog Eldros kommer att tala om varför biblioteken behöver arbeta för jämställdhet. Sedan debatteras syfte, mål och medel för läsfrämjande arbete med pojkar och män. Gunnar Klaesson från förlaget En bok för alla talar också om det framgångsrika LO-projektet Läs för mig pappa, som nästa år mister sitt statliga stöd från det ointresserade kulturdepartementet. Anmälan sker till Svensk biblioteksförening (Wiviann Wilhelmsson).

Vi har också lagt in en ny länk till höger på sidan, till http://www.bokcirklar.se som startades 2007 av Nina Frid, som också arbetar med Stockholms stadsbiblioteks projekt Den långa svansen, se mer info på SSB:s hemsida. Nina har också skrivit en utredning om den prekära situationen för landets arbetsplatsbibliotek, som hon redovisar i bis nr 4.

Nina Frid presenterar bokcirklar.se på Peter Alsbjers biblioteksblogg.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.