Välkommen till BiSsalong 1, tema: varför vill du jobba på folkbibliotek?

Tid: Torsdagen den 4 november klockan 18.00.

Plats: Spelbomskan Stockholm Stadsbibliotek Odengatan 63.

Arrangörer: Föreningen BiS (Bibliotek i Samhälle)

Välkommen till ett samtal om det vardagliga arbetet på våra folkbibliotek

Föreningen BiS bjuder in till BiSsalong 1, den första av, förhoppningsvis, flera kvällar då vi som jobbar på bibliotek får en möjlighet att träffas för att diskutera aktuella teman. Målsättningen är att dessa salonger skall vara tankeväckande möten, under avslappnade former, där är vi får tid till att reflektera. Tid som vi annars kanske inte har i vår vardag.

Första mötet kommer att ledas av Nick Jones (enhetschef Bibliotek Forum Nacka) och Tobias Willstedt (bibliotekarie Alby bibliotek). På mötet kommer BiS presentera två texter som fungerar som utgångspunkter för en fri diskussion. I de här texterna har samtalsledarna formulerat några kritiska frågor utifrån det vardagliga arbetet på folkbibliotek.
BiS kommer att bjuda på dricka och någon lättare förtäring till mötet.

Texterna som har skrivits till mötet finns att läsa på Bisbloggen om man vill läsa dem i förväg.

Öppet för alla, även icke BiS-medlemmar!

Läs Nick Jones text Var hamnade jag?

Läs Tobias Willstedts text Vad vill vi som jobbar på folkbibliotek?

6 svar till “Välkommen till BiSsalong 1, tema: varför vill du jobba på folkbibliotek?

1. Två bra texter!Är det bara att dyka upp?

• Amy: Men saknar du inte att ge5 till biekiotelbt? Och varff6r ge5r du inte dit le4ngre?Malin: Vad kul!Karin: Nej, det e4r inte allti dman hittar allting man vill ha. c4ve om jag me5ste se4ga art bibliotek ve4ldigt bra!! BokMoch hajag sje4lv inteprf6vt pe5.Boklusen: Vad kul att ni ockse5 har ett bra bibliotek. Jag he5ller med dig Stackars dem!!!

2. Ja absolut, nu har du ju anmält dig!

3. Kommer alla BiSsalonger äga rum i Stockholm?

4. Anna, vi vill gärna ha fler BiSsalonger på andra platser i Sverige. Jag själv skulle t.ex vilja arrangera en i Malmö. Men just nu är det bara den här planerad och fortsättningen bygger lite på vilken respons vi får. En pilotBiSsalongen helt enkelt.

5. Konsten, boken och mötet ska vara oförutsägbart. Charmen med mitt yrke som folkbibliotekarie är att vardagen bara till en del är förutsägbar; som att nackabor behöver hjälp med kopiatorn och trilskande bokautomater.Men mötet med damen som berättar om sin svåra barndom och det stöd hon fick genom läsning av ungdomsböckerna om Pollyanna. Men mötet med kvinnan som i en sky av cigarettdoft sveper in likt en drottning av Danmark och talar sig varm om Susanne Brögger. Eller mötet med mannen som läst om Åke Wassings böcker och med inlevelse berättar om "Dödgrävarens pojke".I det oförutsägbara kommer vi till vår rätt och upplever mening.Att mötas är det som betyder något.Kjell Arwe Rydén