Kategorier
mötesplats Stockholms stadsbibliotek

Apropå mötesplatser 1

”Jag anar att det är biblioteksideologin på modet just nu, att biblioteket skall vara en ’mötesplats’, som spökar. Själv är jag tveksam till idén. Till biblioteket går jag för att läsa eller låna böcker. Vill jag umgås med andra människor går jag till ett café eller en bar. Men det kanske bara är jag som tycker så?”
Annina Rabe besöker nya ”Bibliotek Plattan” vid Sergels torg i Stockholm (SvD 28/8)

Ett svar på ”Apropå mötesplatser 1”

Visst, bibliotek som mötesplats är en helt tom och innehållslös slogan om man inte förklarar, fyller den med något. Det låter så ytligt och skulle kunna vara vad som helst. Men i biblioteket "möter" man inte bara människor utan även tankar, ideer, inspiration och fakta från alla tider, alla världar, i olika former, kan det vara mer fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.