Kategorier
sociala media socialdemokratin storstad

Storstadsblogg av Marika Lindgren Åsbrink

Om ni inte redan hittat till den skulle jag vilja tipsa om bloggen Storstad som skrivs av socialdemokraten Marika Lindgren Åsbrink. Den här bloggen är i mitt tycke en av de bästa politiska bloggarna som finns idag. Åsbrink skriver huvudsakligen om fördelningspolitik och har sin utgångspunkt i storstäder, vilket ofta innebär Stockholm. Men det är intressant att läsa skarpa röda analyser om en stad där vänstern tyvärr är svagare än någonsin. Medan många politiska bloggar tyvärr tenderar att bli lite plakatpolitiska och saknar djup (vilket kanske ligger i sociala mediers karaktär) är Åsbrinks argument alltid väl underbyggda och därför väldigt användbara. Läs till exempel den här njutbara sågningen av Anders Borgs voodooekonomi. Storstad är kanske inte den blogg du väljer att läsa om du letar efter texter om kulturpolitik, folkbildning och bibliotek, men däremot är den väldigt givande om du letar efter livstecken i socialdemokratin! Läs mer här.

Tobias Willstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.